Haribo - Smurfene gummi godteri

Haribo og Smurfene samarbeidet er et sortiment av gummi godteri med bringebær og jordbær smak. Gummi godteriet er selvsagt i den klassiske Smurfefargen blå. Godisen kommer i former av Smurfefigurer iført røde, hvite og gule capser på hodet. Disse deilige godsakene er glutenfrie og fettfrie og passer for hele familien! 

I dag er Haribo verdensleder innen fruktgummi og lakris.

Haribo sin historie

Hans Riegel, født 1893 i Friesdorf ved Bonn i Tyskland, gikk i lære som sukkertøymaker etter avsluttet grunnskole. Deretter arbeidet han i 5 år hos Kleutgen & Meier. Senere fikk han produksjonserfaring i Neuss og Osnabrück.
Etter 1. verdenskrig ble Hans Riegel deltaker i firmaet Heinen i Bonn-Kessenich, som fra da av kalte seg Heinen & Riegel. Men allerede i 1920 opprettet Hans Riegel et eget firma. I Bergstraße i Kessenich, som den gang var en forstad til Bonn, kjøpte Hans Riegel et hus der han startet den første produksjonen. Startkapitalen besto av en sekk med sukker, en marmorplate, en krakk, en murt ovn, en kobberkjele og en valse.
Her, i vaskekjelleren i bakgården, starter historien til dette verdenskjente foretaket. Den 13. desember 1920 førte Hans Riegel firmaet inn i handelsregisteret i Bonn; navnet er et akronym for Hans Riegel Bonn I 1921 giftet Hans Riegel seg med sin kone Gertrud. Hun ble den første medarbeideren i det nye firmaet.

case, Lisensiering, Smurf