Praktverket om Sleivdal IL er endelig her!

Etter 20 års karriere i det legendariske fotballbladet BOING, tar tegneserien om den rekordudugelige fotballklubben Sleivdal IL steget inn i bøkenes verden. Samleboka “Tabellen er lang!” byr skamløst på utvalgte høydepunkter og lavpunkter fra album, episoder og striper.

Kavalkaden toppes elegant med grundig bakgrunnsstoff og sprellende ferskt materiale, og spetakkelet klokkes inn på pene 200 sider. Alle de som kjenner serien vet hva de kan vente seg av harselas, vås og fotballmoro. Nye lesere får akkurat det samme.

Sleivdal IL har alltid vært en serie for fotballelskende barn. Samtidig har forfatterne sjelden spart seg muligheten til å legge inn raust med hint og vink til voksne lesere, og pepret stoffet med besk samfunnssatire og kulturelle referanser de færreste tar - uten å ødelegge altfor mye. Med et arkiv på rundt 4000 sider har det vært nok å plukke fra. Boka står derfor fjellstøtt på egne knotter. Hele figurgalleriet dukker selvsagt opp. Det blir glade gjensyn med trener Hallvar Thorkildsens hyppige raserianfall, Siklesæter-finta, Martin Hvals dype midtbaneløp i retning pølsekiosken, og klassiske episoder som nærmest må ha formet dagens generasjon av stadig dårligere landslagsspillere.

Redaksjonelt, Sleivdal

For deg som …