Nemi går fra Egmont til Gyldendal

Etter 20 år tar Lise Myhre med seg tegneserieheltinnen Nemi og alle hennes bøker, blader og album fra Egmont til Gyldendal. «Forandre for å bevare» ser ut til å være slagordet når tegneseriebladet «Nemi» mandag 5. februar bytter forlag, fra Egmont til Gyldendal, uten at leserne vil merke de store forskjellene.

– Jeg synes det var viktig at bladet skulle være gjenkjennelig på det som alltid har vært av høy kvalitet, som papiret, formatet og layouten. Biseriene har derimot vært ganske varierende, så vi har gjort et ordentlig rufs der. Det nye innholdet er spennende og annerledes, men formen er den folk kjenner – med et tema i hvert nummer, forteller Lise Myhre (42), som også tar med seg de årlige «Nemi»-bøkene til Gyldendal.

2018s første tema er skrekkfilm-arketypen «final girl», om hun som overlever frem til rulletekstene, og dette blir den svartkledde tegneserieheltinnens fjerde forlag. Nemi dukket opp i bladet «Larsons gale verden» på Bladkompaniet i 1997, og fikk eget blad på Egmont i 2003 etter en kort runde innom Cappelen året før.

KILDE: DN - Les hele saken...

Redaksjonelt, Nemi

For deg som …