Husk årets julehefter

Ingen andre land har en så lang og rik juleheftetradisjon som Norge. De norske juleheftene startet i 1913 som opptrykk av søndagssider fra amerikanske avistegneserier, og først ute var Knoll og Tott.

Over hundre år etter er Knoll og Tott fremdeles en kjær juletradisjon i de tusen hjem. Årets hefte samler sider fra seriens glansperiode på begynnelsen av 1940-tallet, alle tegnet av mesteren Harold H. Knerr. Men også andre amerikanske avisserier har et stort, norsk publikum hver eneste jul; Fiinbeck & Fia (kanskje julens stiligst tegnete serie), Blondie, Billy, Snøfte Smith, Hårek og Skipper’n.

Ingen jul uten Disney! Disney-timen på TV julekvelden og den hyggelige bunken med Disney-julehefter. Mestrenes mester, Donald-tegneren par excellence er fast gjest med Carl Barks’ Jul, men han er også med i Onkel Skrue – liv & karriere, hvor han får følge av sin disippel Don Rosa. En litt yngre disippel bidrar med juleheftet Norsk Donald: Helt på vidda, der Arild Midthun tegner til et manus av Knut Nærum og Tormod Løkling. I Donald Duck God gammel årgang får vi klassiske søndagssider av en annen mestertegner, Al Taliaferro, mens Walt Disney’s Julehefte gjenskaper stemningen fra Disneys julespesial på TV, og juleheftet Donald Duck & Co er heftet for alle som husker bladet fra sin barndom. For dem som ikke kan få nok av Donald er boken Donald Ducks Julehistorier perfekt, 250 sider med julemoro. Og ikke å forglemme årets nyskapning blant Donald-heftene: Donald Duck Fantasy, hvor Donald opptrer som ridder, slåss mot drager og redder jomfruer i nød.

KILDE: Egmont

Redaksjonelt

For deg som …