The Beatles: Eight Days A Week

Temaet for den nye dokumentarfilmen Eight Days A Week er de turbulente turnéårene til The Beatles.  Dette er historien om den første delen av Beatles karriere fra 1962-1966. Beatles var da på konstant turné og fanget hele verdens oppmerksomhet.

Den oscarbelønnede regissøren Ron Howards film forteller om hvordan John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr ble det ekstraordinære fenomenet «The Beatles». Filmen er sydd godt sammen av Howard, som bare har regissert én dokumentarfilm tidligere.

Kaos verden rundt

Eight Days A Week gir også en god beskrivelse av galskapen rundt Beatles-konsertene, og beskriver også det tette vennskapet mellom medlemmene, som gjorde det enklere for dem å takle kaoset rundt dem.

Fra juni 1962 til bandet sluttet å dra rundt på turné i august 1966 hadde The Beatles opptrådt 815 ganger i til sammen 90 byer i 15 ulike land rundt om i verden og bandet forandret musikkindustrien for alltid.

Norgespremieren er satt til 22. september. Da vises filmen med 30 minutters tillegsmateriale: Konserten fra Shea Stadium i 1965 var verdens første arenakonsert. Det er den teknisk best filmede rockkonsert fra 60-tallet som nå er fullstendig restaurert.

Lisensiering, The Beatles

For deg som …